Nieuws

27.01.2020 - Jonge performers gezocht!


English version here


Action Zoo Humain zoekt jonge performers voor Flemish Masters, geregisseerd door Chokri Ben Chikha. Deze danstheatervoorstelling ontstaat in samenwerking met NTGent, Theater Rotterdam, KASK & Conservatiorium/HOGENT en les ballets C de la B (Co-laBo).

In het Arabische emiraat Dubai realiseert een groep artiesten en wetenschappers een project rond Vlaams Meesterschap – van Jan Van Eyck tot Vincent Kompany, van ambacht tot hightech. En niet zonder neveneffect: hun verblijf brengt hen tot schijnbaar sluitende inzichten over de maakbaarheid van succes. 

Terug op vruchtbare Vlaamse bodem nemen de onderzoekers de proef op de som. Hun testpersonen zijn jonge Vlamingen die de top willen halen. Verder delen ze enkel hun migratieachtergrond. Wie trekt zich terug uit de ratrace? Wie bestendigt het geloof in de survival of the fittest? Hoe verhouden nature en nurture zich in hun strijd om succes, nu maatschappelijke wenselijkheid stilaan ook haar stempel drukt op (de manipulatie van) menselijke genen?

De première gaat door op 3 februari 2021 in NTGent Schouwburg.


Wie wij zoeken:

 • Je bent tussen de 15 en 25 jaar.
 • Je hebt relevante ervaring in de podiumkunsten (dans, spel, circus ...).
 • Je hebt een migratieachtergrond (Europees of niet-Europees).
 • Je hebt een open blik en houdt ervan om te improviseren op scène.
 • Je bent beschikbaar voor repetities in de volgende periodes: 
  - van 23 augustus t.e.m. 18 september 2020
  -
  van 23 november t.e.m. 4 december 2020
  -
  van 10 december t.e.m. 20 december 2020
  -
  van 4 januari t.e.m. 2 februari 2020.
 • Je bent flexibel in het voorjaar van 2021, wanneer de première en de eerste tournee van Flemish Masters gepland staan.  

Verloning volgens anciënniteit en paritair comité 304 (Podiumkunsten)


Interesse?

Bezorg ten laatste op zondag 16 februari je cv en een creatieve video waarin je ons toont waar je goed in bent (max. 5 minuten) aan Joline Vermeulen (joline [at] actionzoohumain.be). Als je geselecteerd bent, nodigen we je uit voor een auditie in de namiddag van 20, 24 of 27 februari in NTGent Arca. Noteer deze momenten dus zeker ook in je agenda.    

Heel veel succes!

 

Over Action Zoo Humain

Action Zoo Humain is de internationaal gerichte performancegroep en het theatergezelschap rond Chokri Ben Chikha (theatermaker, performer, onderzoeker) en Hanne Boelaert (handelswetenschapper). Naast deze artistieke en zakelijke kern neemt Joline Vermeulen de communicatie en artistieke assistentie op zich. Zouzou Ben Chikha (acteur, theatermaker), Dahlia Pessemiers-Benamar (theatermaakster, actrice), Marijke Pinoy (theatermaakster, actrice) en Maxime Waladi (theatermaker, acteur) maken ook deel uit van de artistieke ploeg.

Action Zoo Humain gaat na in hoeverre theater direct kan ingrijpen op de werkelijkheid zonder daarbij haar poëtisch potentieel en zelfkritiek uit het oog te verliezen. Het gezelschap gebruikt hiervoor het historische concept van de ‘zoo humain’ als (onder)zoek(s)instrument om etnische, religieuze, nationalistische en economische conflictzones te bevragen. Het gezelschap vertrekt vanuit de lokale, grootstedelijke superdiversiteit en stimuleert en ontwikkelt internationale samenwerkingen met zowel autonome kunstenaars als organisaties.

Sinds 2018-2019 is Action Zoo Humain artiest in residentie bij NTGent, momenteel onder de artistieke leiding van Milo Rau.

www.actionzoohumain.be


Over NTGent

Als stadstheater van Gent wil NTGent een divers publiek bevragen, motiveren en in beweging brengen. Het doet dit door spraakmakende producties te maken en te presenteren en theater in te zetten voor maatschappelijk debat.

Het stadstheater dat NTGent interesseert, staat tussen traditie en utopie. Het blijft niet op het podium waarop het werd ingestudeerd, maar gaat internationaal op tournee. En het brengt de wereldvraagstukken naar de stad. NTGent gaat voor onderzoek en manifestaties met haar ensemble op reis: naar Noord-Irak en Congo bijvoorbeeld. Het huis biedt een podium aan acteurs en niet-professionele spelers, van verschillende nationaliteiten en talen en maakt haar toneelstukken samen - met alle betrokkenen, samen met het publiek, in een constante wisselwerking met de maatschappij. Het theater gaat op zoek naar nieuwe klassiekers, naar de mythen, tragedies en contradicties van onze tijd: door de actualiteit te mythologiseren, en de mythologie te actualiseren. Op die manier geeft NTGent vorm aan een politiek, mobiel en creatief ‘stadstheater van de toekomst’. 

www.ntgent.be


Over Theater Rotterdam

Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. Het theaterhuis brengen spelers, journalisten, dansers, nieuwsgierigen, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd, in het hart en in Rotterdam.

Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

www.theaterrotterdam.nl


Over KASK & Conservatorium/HOGENT

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) en het Koninklijk Conservatorium vormen samen de School of Arts van de HoGent. De school wil getalenteerde en gemotiveerde studenten in contact brengen met excellente pedagogen, actieve kunstenaars, vormgevers en theoretici van kunst en vormgeving. De ontwikkeling van de kunsten, onderwijs en onderzoek binnen een internationale perspectief zijn haar belangrijkste taken.

https://schoolofartsgent.be/nl/


Over les ballets C de la B

les ballets C de la B (Gent/België) werd in 1984 opgericht door Alain Platel. Intussen is les ballets C de la B uitgegroeid tot een succesvolle groep in binnen- en buitenland. Doorheen de jaren heeft het gezelschap zich ontwikkeld tot een artistiek platform voor verschillende choreografen.

Nog steeds houdt les ballets C de la B eraan om artiesten vanuit verschillende disciplines en achtergronden deel te laten nemen aan dit dynamisch creatief proces. Door de ‘unieke mix van artistieke visies’, valt les ballets niet zomaar onder één noemer te brengen. Toch ontstaat zoiets als een huisstijl (populair, anarchistisch, eclectisch, geëngageerd) onder het motto: ‘deze dans is van de wereld en de wereld is van iedereen’.

www.lesballetscdela.be

 

© Action Zoo Humain