Nieuws

02.10.2018 - Impressies van De Processie

Tijdens het openingsweekend van NTGent legde Action Zoo Humain de eerste stenen voor het Vlaams paviljoen op de wereldtentoonstelling in Dubai in 2020. Het gezelschap zocht naar Vlaanderens meest waardevolle exportproduct om Dubai mee te veroveren en vond dat kostbare goed in het raakvlak tussen kunst en wetenschap: wat Vlaanderen uniek maakt, is het DNA van onze grootste kunstenaars.

Met De Processie wandelde Action Zoo Humain officieel het nieuwe cultuurseizoen in en verzamelde het gezelschap de eerste artistieke zaad- en eicellen voor het paviljoen. Wat had De Processie te vertellen over de vermarkting van kunst, identiteit en religie? Enkele impressies:

De Standaard: "Met een kleine donatie kunt ook u helpen om Vlaanderen artistieker maken. Wie weet leert uw spruit vanaf 2020 prenataal monologen van Shakespeare uit het hoofd. To be or not to be? Geloof ons, u zult zich zo’n artistieke baby niet snel beklagen."

De Morgen: "Onder het motto 'kunstenaars maken van de wereld een betere plek' verzamelt Action Zoo Humain het sperma en de eicellen van de Vlaamse kunstensector. Het is een investering in de komende generaties. De kunstenaar is een 'poort naar een productieve toekomst' en een 'social designer' die 'de fouten uit het verleden zal rechtzetten.'"

Het Laatste Nieuws: "Action Zoo Humain laat het DNA van Belgische kunstenaars onderzoeken door professor Petra De Sutter (ivf-team UZ Gent) en maakt daar een tentoonstelling rond in het Vlaams paviljoen op de wereldexpo van 2020 in Dubai. Samen hopen ze ook het gen te ontdekken dat ervoor zorgt dat je een kunstenaar wordt."

Het Nieuwsblad: "De processie, die van de Sint-Baafskathedraal naar het Gravensteen trok, moet mensen doen nadenken over wat het betekent om Vlaming te zijn."

De Processie - © Action Zoo Humain